Mantelzorgwoning huren

U kunt Absolute Houses al een zeer complete mantelzorgwoning huren vanaf € 1.250,- per maand, dit is uiteraard zonder verborgen of bijkomende kosten!

Wat heeft u voor deze prijs:

 • Een prrachtige instapklare mantelzorgwoning,
 • Grond-werkzaamheden.
 • Het aanleggen en aansluiten van water, elektra en riool tot 25m¹.
 • Begeleiding en speciaal transport.
 • Plaatsingswerkzaamheden m.b.v. een mobiele kraan tot 25m¹ vlucht.
 • Controle / onderhoudswerkzaamheden van de mantelzorgwoning.
 • Afkoppelen en verwijderen van woning.

 

De mantelzorgwoning heeft een zeer goede en uiterst praktische indeling. Daarrnaast geven de hoge plafonds met hoge ramen een zeer ruimtelijk gevoel.

Ook zijn onze woningen  voorzien van een zeer complete keuken met alle benodige apparatuur en een prachtige badkamer met luxe sanitair. Uiteraard is alles aangepast en ook geschikt is voor mindervaliden.

mantelzorgwoning huren bij absolute houses

Een mantelzorgwoning – alles wat je moet weten

De kans is groot dat je graag een mantelzorgwoning wilt bouwen of wilt realiseren. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site terecht bent gekomen. We zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat als het aankomt op de mantelzorgwoning en de regels die hierop van toepassing zijn.

Wij vinden dat het tijd is dat hier verandering in komt. Om hiervoor te zorgen hebben we het een stuk makkelijker voor je gemaakt. Hieronder vind je namelijk de belangrijkste informatie die je moet weten over de mantelzorgwoning en over alles wat er maar bij komt kijken. Door dit goed door te nemen weet je zeker dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Wat is een mantelzorgwoning?

Voordat we ingaan op de regelgeving rondom de mantelzorgwoning is het van belang om eerst eens te kijken naar wat een mantelzorgwoning nu eigenlijk is. Lang niet iedereen is namelijk op de hoogte van de definitie van een dergelijk soort woning. Zoals je in feite al wel aan de naam kunt zien is een mantelzorgwoning aan te merken als een woning die bedoeld is voor het verzorgen van iemand anders.

Over het algemeen gaat het om een woning die bedoeld is als een zelfstandige woning voor degene die je wilt gaan verzorgen. Dit pand staat dan ook altijd op eigen terrein, iets wat de mantelzorgwoning echt uniek maakt ten opzichte van andere soorten woningen voor het verzorgen van naasten.

Het is mogelijk om een standaard mantelzorgwoning te plaatsen middels een kant en klaar pakket, al is het ook mogelijk om te kiezen voor het realiseren van een aanbouw naast je normale woning. Ook is het een optie om bijvoorbeeld een garage om te bouwen om hier vervolgens een mantelzorgwoning van te maken. Het voordeel hiervan is dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan bij de andere opties, al hangt het natuurlijk af van wat je precies wilt realiseren. Hoe groter de ruimte die je wil hebben, hoe meer je kwijt bent aan de kosten.

Moet je een vergunning hebben?

Een van de vragen die ontzettend vaak wordt gesteld is of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een mantelzorgwoning. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het voor het bouwen van een mantelzorgwoning niet nodig om een vergunning aan te vragen.

Deze woningen zijn namelijk vrijgesteld van de vergunningsplicht voor nieuwe woningen. Dit houdt dan ook in dat het niet nodig is om je gemeente te informeren over het bouwen van de nieuwe mantelzorgwoning. Hou rekening met het feit dat je wel aan de nodige voorwaarden moet voldoen als je wil bouwen zonder vergunning. Hou je je niet aan de voorwaarden dan kan je een fikse boete krijgen. De voorwaarden voor het bouwen zijn als volgt:

 • De woning mag zonder vergunning op het achtererf én als je dan nog voldoende plek hebt
 • Je mag een bestaand bijgebouw ombouwen tot een mantelzorgwoning.
 • In het buitengebied mag je meer bouwen als alles al maximaal bebouwd is. Wel moet dit een gebouw zijn wat eenvoudig verwijderd kan worden van de grond.

 

Bovenstaande is dan ook de reden dat wij je aanraden om even op de site van de Rijksoverheid te kijken om te zien welke regels er voor jou van toepassing zijn. Er is een uitzondering op vergunningsvrij bouwen. Dit is voor de mensen die in een monument of een woning met stadsgezicht wonen. Voor deze soort woningen zal je namelijk wel altijd een vergunning moeten hebben voordat je aan de slag kunt gaan met het bouwen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om toch even contact op te nemen met de gemeente waar je woont om na te vragen hoe het precies zit. Middels een informatief gesprek krijg je een zo goed mogelijk beeld over wat er allemaal mogelijk is voor bij jou thuis.

Zelf bouwen of huren?

Een andere vraag die zaak wordt gesteld is of het verstandig is om zelf te bouwen of om gewoon een ruimte te huren. Het voordeel van het huren is uiteraard dat je niet meer zelf aan de slag hoeft te gaan. Wij van Absolute Houses komen de unit plaatsen en zorgt ervoor dat alles geheel naar behoren werkt.

Een van de nadelen van het huren is wel weer dat het op de lange termijn veel meer geld kost dan het zelf bouwen. Daar komt bij dat je bij het zelf bouwen in staat bent om er iets persoonlijks van te maken, iets wat bij het huren niet mogelijk is. Aan het einde van de rit is het dan ook echt een persoonlijke keuze om te maken. Het makkelijkste is om voor jezelf je wensen en behoeftes op een rijtje te zetten voordat je een keuze maakt. Ook voor het kopen van een mantelzorgwoning kunt u bij ons terecht! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Nog veel meer te weten komen?

Door middel van de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de diverse mogelijkheden als het aankomt op het realiseren van een mantelzorgwoning. Dankzij de bouw van een mantelzorgwoning is het mogelijk om eenvoudig voor iemand te zorgen, zonder dat je diegene in een tehuis hoeft te stoppen.

Nu begrijpen we het natuurlijk maar al te goed als je graag nog wat meer informatie wilt lezen over de mantelzorgwoningen. Hier op de site zijn er nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even op je gemak door zou moeten lezen. Door je goed in te lezen weet je zeker dat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.

 

Wat zijn eigenlijk de voordelen?

Een zorgwoning heeft natuurlijk erg veel voordelen:

Géén hoge kosten

Het kopen van een mantelzorgwoning kan erg duur zijn, door te huren vermijdt u grote kosten.

Complete service

Absolute Houses biedt u alle hulp en service bij het plaatsen van de mantelzorgwoning. Wij verzorgen het grondwerk, fundatie en overige voorzieningen.

Instapklare woning

In onze eigen fabriek bouwen wij uw gehele woning. Na de bouw wordt uw woning met speciaal transport geleverd en geplaatst. Hierdoor kunt u de woning gelijk gebruiken.

Huur- en zorgtoeslag

Afhankelijk van uw situatie kunt u in aanmerking komen voor huur- en/of zorgtoeslag. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst. Het is mogelijk om maandelijks geld terug te krijgen!

Vaste maandelijkse kosten

U weet hierdoor precies waar u aan toe bent. Nooit meer onverwachte of verborgen kosten voor het onderhoud van de woning.

Snellelevering

Vaak is het mogelijhk om bij ons zeer snel een woning te huren. Neem contact met ons op voor informatie.

Onderhoudscontract

Wij verzorgen al het onderhoud, u hoeft niets zelf te ondernemen.

Kwaliteit zorgwoning

De duurzame zorgwoningen worden met beleid geplaatst en afgewerkt met een geïsoleerde kantplank en ventilatie. Bij de rondleiding in de mantelzorgwoning zult u zien dat kwaliteit bij Absolute Houses centraal staat.

Extra toeslagen mogelijk!

Dit is uiteraard afhankelijk van uw situatie. Het kan zijn dat er tegemoetkomingen mogelijk zijn bij het huren van een mantelzorgwoning. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor een tegemoetkoming? Neem contact met ons op!

Hieronder een voorbeeld:

 • Bent u 70 jaar oud?
 • Niet samenwonend
 • Geen bijstandsuitkering
 • Inkomsten vanuit AOW a € 1.650,- bruto
 • Minder dan € 30.000 spaargeld
 • Momenteel wonend in een huurwoning met een huurbedrag van € 1.050,- p/maand
 • Betreft een aangepast woning (mantelzorgwoning)
 • Geen huisgenoten
 • Geen thuiswonende kinderen

Dan heeft u recht op:

Huurtoeslag = € 330,- per maand
Zorgtoeslag = € 110,- per maand

Algemene heffingskorting = € 1.495,- per jaar
Ouderenkorting = € 1.725,- per jaar
Alleenstaande ouderenkorting = € 450,- per jaar