Microwoning Kopen

Een microwoning is zoals de naam al doet vermoeden een mini-woning. Microwoningen zijn ongeveer 20 tot 50 vierkante meter. Bij Absolute Houses heeft u keuze uit diverse modellen, deze zijn aan te passen naar uw eigen wensen. Laat ons weten wat uw plannen zijn! Wij geven u het juiste advies en helpen uw wensen waar te maken binnen een vooropgesteld budget.

Een microwoning is een type woning dat gebruik maakt van minimale ruimte en middelen. Meestal zijn deze woningen minder dan 50 vierkante meter groot en bevatten ze alle basisvoorzieningen voor comfortabel wonen. 

Microwoningen zijn populair bij mensen die hun traditionele huisvesting willen afbouwen en bij mensen die een betaalbaar alternatief willen voor de aankoop van een standaardwoning.

Deze woningen bieden het unieke voordeel dat er minder middelen nodig zijn om ze te bouwen en te onderhouden dan grotere woningen en dat ze zelfs de maandelijkse rekeningen, zoals voor verwarming en koeling, kunnen verlagen. Bovendien kunnen microwoningen door hun geringe omvang gemakkelijk worden geplaatst op kleinere kavels of open plekken waar gewone huizen zouden staan.

Wilt u een microwoning op eigen grond plaatsen? Bij Absolute Houses kunt u een microwoning kopen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Gebrek aan ruimte is uiteraard niet de enige reden om voor een kleine woning te kiezen. Niet alleen gaat het bouwen veel sneller, ook de kosten zijn vele malen goedkoper. Daarnaast betaalt u ook veel minder aan onderhoud en belastingen. Onze microwoningen lenen zich uitstekend voor plaatsing in een tuin. Zo kunt u met een beperkt budget en zonder veel papierwerk snel een microwoning, tiny house of zelfs een tuinkantoor bouwen.

Voor wie is een Microwoning geschikt?

Een microwoning is uiteraard niet voor iedereen geschikt. Een microwoning is het meest geschikt voor individuen of koppels die willen inkrimpen, een minimalistische levensstijl willen hanteren of duurzamer willen leven. De oppervlakte van de woning is vaak maar tussen de 20 en 50 vierkante meter, dit is erg klein. Hierdoor zijn microwoningen dus niet geschikt voor grotere gezinnen of ouderen. Omdat een microwoning erg klein is zullen er altijd dingen uitgeklapt moeten worden. Denk hierbij aan het uitklappen van een slaapbank of tafel.

Daarnaast kan dit type huisvesting gunstig zijn voor reizigers en digitale nomaden die een betaalbare plek nodig hebben om voor korte tijd te verblijven. Bovendien kunnen microwoningen worden gebruikt als vakantiehuis of gastenverblijf omdat ze een comfortabele maar compacte woonoptie bieden.

Bij Absolute Houses kunt u ook terecht voor een mantelzorgwoning in de tuin of een tiny house.