Modulair bouwen is de toekomst

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij grote delen van de huisvesting in de fabriek worden vervaardigt. Het gaat om complete modules die we op de bouwplaats monteren tot één woning en daar voorzien van leidingwerk, elektra en alles wat er bij dat specifieke gebouw komt kijken.

Modulair bouwen is slimmer, sneller
schoner

Absolute Houses zet vol in op het hergebruik van materialen en houdt al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze ecologische voetafdruk ligt daardoor fors lager dan in de traditionele bouw. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2-uitstoot per project.

Bij Absolute houses bouwen we modulair onder gecontroleerde omstandigheden en volgens een gestandaardiseerd proces. We hebben volledige controle over alle aanvoerlijnen en het volledige productieproces. Door gestandaardiseerde handelingen, automatisering en robotisering is de arbeidsproductiviteit aanzienlijk hoger. Door een kortere ontwerpfase kunnen we eerder met de bouw beginnen en de afbouwtijd op locatie tot een minimum beperken. Daarnaast spelen externe factoren als het weer of de beschikbaarheid van arbeidskrachten nauwelijks een rol. Hierdoor zijn we in staat om continu de hoogste kwaliteit te leveren en een tijdswinst van 30-50% op uw project te behalen.

Samen met onze partner, ontwikkelen we een innovatieve en duurzame bouwmethode om de bouw van modulaire energie + woningen te vereenvoudigen. We willen Energie + huizen kunnen bouwen, met hoogwaardige materialen. Maar bied tegelijkertijd een modern bouwsysteem met flexibiliteit in ontwerp, allemaal met een lage ecologische voetafdruk.

Door de relatief kleine afmetingen van de panelen, ook op moeilijk bereikbare locaties, is het eenvoudig te bouwen met losse elementen. Het is ook mogelijk om de Absolute Houses te prefabriceren tot bijna afgewerkte muur- / dakelementen of als plug-and-play bouwmodules. De modules zijn gemakkelijk stapelbaar tot 3 bouwlagen. Indien hogere gebouwen nodig zijn, kunnen de modules geïnstalleerd worden in combinatie met een modulaire stalen of betonnen constructie frames.