Zo werkt het

Onze werkwijze

Zo werken wij

In onze nieuwe, moderne bouwhal in Oosterhout en Eindhoven tekent, rekent, regelt en bouwt een team van 10 enthousiaste vakmensen aan prefab woningen. Vastgoed bedoeld voor vakantie, mantelzorg, tuinkantoor of permanente bewoning. En wellicht binnenkort ook aan uw plan! 

  1. Het begint met uw plan

Ontspannen in uw eigen vakantiewoning? Een levensloopbestendige woning?  Een kantoor in de tuin om heerlijk te werken? Of een betaalbare woning voor uzelf of uw kinderen? Wat uw plannen ook zijn, deel ze met ons. Dan kijken wij of ze passen binnen ons bouwsysteem en werkwijze. Meestal is dat het geval en maken we een telefonische afspraak om verder te praten over project en planning. Hoe meer informatie we hebben in dit stadium hoe beter. Dan kunnen we namelijk een eerste prijsindicatie afgeven.

2. Bestek en voorlopig ontwerp


De volgende stap is een afspraak bij ons op kantoor of bij u op locatie met een van de projectadviseurs. Samen werkt u het programma van eisen (‘bestek’) uit wat wordt vertaald in een ontwerp. Dit ontwerp omvat zowel de plattegrond/indeling als een 3D visualisatie. U maakt keuzes voor gevelbekleding, ramen en kozijnen, binnenafwerking, keuken en sanitair. Keuzestress? Niet nodig, wij hebben voor u een voorselectie gemaakt van producten en materialen. Veel daarvan kunt u in onze showroom bekijken. Bent u tevreden over de plattegrond, 3D tekening, bestek en materialen? Dan is het voorlopige ontwerp rond. 

4. Werkvoorbereiding


Op basis van het definitief ontwerp wordt de werkvoorbereiding opgestart: planning, werktekeningen, bestellingen etc. Tevens gaan we ter plekke kijken bij uw perceel. Ook zaken als vergunningsaanvraag, funderingsplan en grondwerk zetten we in gang (als dit onderdeel is van uw offerte).

3. Offerte


Na uw bezoek maakt onze projectadviseur een prijscalculatie op basis van het voorlopige ontwerp. Dit is de basis voor de offerte die we u aanbieden. Afhankelijk van uw wensen bevat onze offerte prijzen voor realisatie van de woning, grondwerk, vergunningsaanvraag, fundering, transport en plaatsing. Als de offerte naar wens is en wordt getekend, is het bestek en ontwerp definitief. 

5. Realisatie


Dan is het zover! Eén van de AH bouwteams start met de realisatie van uw woning in onze hal of op locatie. Een vast team werkt van het begin tot einde aan uw woning. Ondertussen wordt uw perceel gereed gemaakt voor plaatsing. Als het casco van uw woning klaar is, bent u welkom om een kijkje te nemen. Een aantal dagen voor de transportdatum vindt de vooroplevering plaats. Uw woning is dan vrijwel sleutelklaar. Na transport en plaatsing wordt de eind-oplevering gedaan en ontvangt u de sleutel. Dan begint het genieten van uw Absolute House!

Een prefab woning laten bouwen, dat kan in heel veel verschillende stijlen, vormen en afmetingen. Bij onze woningen vindt u een aantal voorbeelden ter inspiratie. Dit is slechts een fractie van de mogelijkheden omdat veel woningen maatwerk zijn en samen met de klant wordt ontworpen.