BOUWSYSTEEM

Absolute houses, ontwikkelde een innovatieve en duurzame bouwmethode om de bouw van modulaire energie + woningen te vereenvoudigen.  “We willen Energie + huizen kunnen bouwen, met hoogwaardige materialen. Maar bied tegelijkertijd een modern bouwsysteem met flexibiliteit in ontwerp, allemaal met een lage ecologische foodprint ”, zegt Michael Maessen, eigenaar van Absolute Houses.

CARBON FOODPRINT

Modulaire opbouw is het antwoord volgens Absolute Houses. Snel en schoon en met minimale impact op het milieu. Maessen: “We verkorten de bouwtijd tot wel 35%, wat uiteraard montagetijd op de bouwplaats scheelt en ook kosten verlaagt. Bovendien is op de bouwplaats zelf ook onze ecologische voetafdruk aanzienlijk lager. Een grote vermindering van het aantal vrachtwagens voor het transport van bouwmaterialen en het is niet nodig om zware hijsapparatuur te gebruiken om de huizen te monteren. “

 

De injectie van schuim tussen de panelen sluit alle luchtlekken in het paneel. Er is geen thermische lekkage en daardoor worden zeer hoge isolatiewaarden behaald. Tegelijkertijd zorgt deze methode voor een perfecte verlijming tussen de huidplaten en de binnenopbouw van de panelen en resulteert in een ongelooflijk sterk en stijf bouwpaneel met een laag gewicht. “De sterkte van het paneel is aanzienlijk vergroot. Dat draagt bij aan het comfortgevoel in een modulair opgebouwde woning. ”

LIGHTWEIGHT PANELS

Door het lage gewicht van de Mgo SIP panelen bouwelementen in vergelijking met traditionele beton- of steenconstructies kan een veel lichtere fundering worden toegepast. Afhankelijk van het woningtype of de bodemsamenstelling op de locatie gebruiken wij voor de Absolutehouse-woningen meestal drie funderingssystemen:

 

– geïsoleerde betonplaat; dit is een zelfdragende betonvloer geïsoleerd met minimaal 200 mm EPS / XPS isolatielaag.

 

– zwevende fundering; De MGO SIP Panel vloerelementen van de woning zijn geplaatst en bevestigd op een modulair en gegalvaniseerd stalen frame. Het metalen frame wordt ondersteund door gegalvaniseerde schroefpalen en hangt aan de grond.

 

– Door het lage gewicht van de panelen elementen zijn de woningen ook zeer geschikt voor drijvende funderingen en drijvende bakken.

EASY TO BUILD

Door gebruik te maken van gestandaardiseerde afmetingen van de elementen en de integratie van de buizen in de panelen, wordt het bouwen op de ‘ Absolute Houses manier’ aanzienlijk eenvoudiger gemaakt in vergelijking met traditionele constructie. Dit verkort niet alleen de bouwtijd enorm, maar ook de behoefte van professionele bouwers en installateurs wordt gewend om de woning af te maken. Ze zijn niet alleen duur, maar worden ook steeds moeilijker te vinden. Het Absolute Houses bouwsysteem maakt bouwen eenvoudiger, schoner en vooral sneller en uiterst competitief.

MODULAIR

Door de relatief kleine afmetingen van de panelen, ook op moeilijk bereikbare locaties, is het eenvoudig te bouwen met losse elementen. Het is ook mogelijk om de Absolutehouses-huizen te prefabriceren tot bijna afgewerkte muur- / dakelementen of als plug-and-play bouwmodules. De modules zijn gemakkelijk stapelbaar tot 3 bouwlagen. Indien hogere gebouwen nodig zijn, kunnen de modules geïnstalleerd worden in combinatie met een modulaire stalen of betonnen constructie frames.

MGO Panel

SIP MgO Panel (Structural Insulated Panel) is een constructiemateriaal dat wordt gebruikt bij de constructie van muren, daken, vloeren en plafonds. Het bestaat uit een kern van piepschuim of polyurethaan, grafietpiepschuim of PUR-schuim met verhoogde sterkte en bekleding (binnen- en buitenmantel) van magnesium- of OSB-platen, gecombineerd door middel van polyurethaanlijm, wat als resultaat een zeer resistent en strak structuurmateriaal geeft . De eerste panelen werden al in 1935 geproduceerd en sindsdien zijn ze zowel qua kern- als voeringaanpassingen geëvolueerd. Ze zijn een veelgebruikt bouwmateriaal in Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Ierland. Een MgO SIP Panel beschikt over alle vereiste goedkeuringen en sterktetesten, nationale en Europese certificaten.

  • De draagkracht van het ondersteunde MgO paneel in relatie tot loodrechte belastingen is 20 kN (8 kN/m2). Uit de draagproeven van vrij ondersteunde en bevestigde MgO panelen volgt dat de panelen loodrecht op het oppervlak verdeelde belastingen overbrengen die groter zijn dan de standaard windbelasting. Verticale verbindingen in de vorm van OSB-panelen zorgen voor een zeer goede samenwerking van aangrenzende MgO panelen, wat leidt tot een aanzienlijke toename van de structurele sterkte.
 
  • MgO panelen worden gekenmerkt door een zeer goede slagvastheid. De test van impact met een zacht voorwerp toonde geen zichtbare schade aan het oppervlak van MgO paneel, terwijl kleine inkepingen gevormd als gevolg van impact met een hard voorwerp geen enkel belang hadden voor de bruikbaarheid van MgO paneel tijdens verder gebruik .
 
  • De buiging als gevolg van temperatuurverschil is slechts 0,08% van de afstand tussen de bevestigingspunten en is onzichtbaar met het blote oog. Schade veroorzaakt door de lading van op het paneel bevestigde items trad alleen op in het geval van MgO paneel en had alleen een lokaal karakter.
 
  • MgO panelen zijn zeer aantrekkelijk qua sterkte. Vanwege hun goede sterkteparameters kunnen ze worden beschouwd als structurele dragende elementen, en niet alleen als vulling van het structurele frame. MgO Green-paneel brengt de verticale belasting over op compressie in een hoeveelheid tot 150 kN.

 

  • Het draagvermogen van de wand in de configuratie met 3 panelen in relatie tot loodrechte belastingen is 46 kN. De impact van aangrenzende samenwerkende panelen leidt tot een toename van de sterkte met 2-3 keer in het geval van de wigverbinding (spline in de vorm van een OSB met een breedte tot 400 mm).

 

  • MgO Green board heeft de waarde van diffusieweerstand van 579,56 [-] bereikt, wat een zeer goede waarde is, waardoor een snelle en effectieve verwijdering van overtollig condensaat van waterdamp uit de binnenkant van de thermische scheidingswand wordt bereikt, waardoor het risico op degradatie van de scheidingswand aanzienlijk wordt verminderd materialen.

 

  • De thermische transmissiecoëfficiënt ligt binnen het bereik van 0,2-0,24 (W/m2*K). Akoestische isolatie is tot 30 dB, het is ook mogelijk om het akoestisch comfort te verbeteren tot 44 dB door middel van een extra akoestische laag.
    De thermische stabiliteit van wanden gemaakt van MgO Green-panelen die onderhevig zijn aan harmonische activeringen is verrassend hoog en maakt het mogelijk om het niveau van thermisch comfort op het vooraf ingestelde niveau te houden met gelijktijdige vermindering van de warmtebehoefte van het gebouw