De overheid stimuleert zorgwoningen

In november 2014 heeft de overheid de Wmo-regelgeving aangepast. Sinds deze tijd is het mogelijk om vergunningsvrij een zorgwoning te plaatsen. Doordat de overheid structureel honderden bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen sluit, wordt het steeds moeilijker om in een verzorgingstehuis te komen. Hierdoor verdwijnen langzaam maar zeker de verzorgingstehuizen in ons land. De maatschappij veranderd steeds meer naar een participatiesamenleving. Dit is een samenleving is een maatschappij waar iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven en omgeving. Het streven naar een participatiesamenleving is zowel een politieke ideologie als een bezuinigingsoperatie. Koning Willem- Alexander riep in 2013 tijdens de troonrede deze term in leven. Tot en met 2021 is er 340 miljoen vrijgemaakt vanuit de overheid om ouderen te thuis te laten blijven wonen.

”Tot en met 2021 wordt er jaarlijks 340 miljoen vrijgemaakt vanuit de overheid,,

Het is een waardevaste investering

In tegenstelling tot het ouder worden in een bejaardentehuis, verplegingstehuis of seniorenwoning, is een zorgwoning een waardevaste investering. U betaalt éénmalig een hoog bedrag om vervolgens een mantelzorgwoning in bezit te hebben.

Deze woningen kunnen minimaal 30 jaar mee, soms wel 40 tot 60 jaar. Wanneer iemand met een redelijk hoog eigen vermogen, in een seniorenwoning gaat wonen, betaalt deze maandelijks een bepaald bedrag. Zo betaald iemand met een hoog eigen vermogen soms tot wel €2.000,- per maand om in een verplegingstehuis te mogen verblijven. Dit bepaald het CAK.

Intrekken in een particuliere zorginstelling is vaak nog duurder.  Het is ook mogelijk om in een seniorenwoning oud te worden. Hier betaal je gemiddeld zo’n €720,- per maand voor.

Kortom, door een mantelzorgwoning aan te schaffen, doet u een investering voor de lange termijn. Bovendien heeft een zorgwoning na 15 of 20 jaar nog een hoge restwaarde.

Gemiddeld kost een mantelzorgwoning tussen de €60.000 en de €120.000,-. Deze prijs is afhankelijk van uw wensen. Naast allerlei andere voordelen van een mantelzorgwoning, welke hieronder nog verder wordt uitgewerkt. Is het ook nog eens een waardevaste investering. Een zorgwoning behoudt zijn waarde. Dit in tegenstelling tot het intrekken in een aanleunwoning.

U investeert, wij garanderen u de verhuur

Met Absolute Houses behaalt u een uitstekend rendement over uw investering en u ontvangt maandelijks een bedrag wat uitkomt uit de verhuur van uw woning. De woning blijft ook ten alle tijden eigendom van u. Absolute Houses werkt samen met zorgmakelaars en zodoende kunnen wij een jarenlange constante verhuur garanderen van uw woning.

Wat is uw rendament?

REKEN VOORBEELD:

U schaft een woning aan bij ons van € 70.000, deze verhuren wij voor u aan een eindklant voor ongeveer € 1000,- tot € 1250,- per maand.

Onze minimale huur periode is 24 maanden met een opzeg termijn van drie maanden. Dat betekend dat uw na deze periode al 38% van uw investering heeft terug verdient.

Dat betekend niet dat het na deze periode de woning niet meer verhuurd kan worden, want in de praktijk word een woning langer dan 8 jaar verhuurd. Als u uitgaat van 8 jaar. Dan heeft u uw woning na 6 jaar terugverdient en heeft uw woning nog een uitstekende restwaarde en kan nog voor vele jaren worden ingezet als recreatie en of doorgaan in de mantelzorg.